понеділок, 14 квітня 2014 р.

13-14.05 | Cемінар «Універсальний дизайн: міжнародний досвід та кращі практики»

Питання доступності наших міст дуже актуальне. Так, тільки в Києві 55% людей, згідно статистики Департаменту містобудування, мало мобільні. І це не тільки люди на візочках або іншою інвалідністю, а й вагітні жінки, мами з візочками,пенсіонери, люди з тимчасовою травмою або просто люди, які в цей день себе гірше почувають, ніж завжди. А місто зі сходами, високими бордюрами, переповненими маршрутками тощо створено для 30-літніх. Універсальний Дизайн – це про те, як створити будь-що доступним для будь-кого, щоб у всіх були рівні можливості зрозуміти, сприйняти, пересуватися.

Докладніше про Універсальний Дизайн можна почитати на офіційній сторінці ПРООН в Україні, а також переглянути це відео або почитати цю статтю на Укрправді.

13-14 травня у м. Київ пройде семінар «Універсальний дизайн: міжнародний досвід та кращі практики». Семінар проведе досвідчений тренер з Канади. Кількість місць обмежена.

До участі в семінарі запрошуються представники громадських організацій, особливо тих, що опікуються правами людей, у т.ч. людей з інвалідністю, громадським простором, розбудовою міст тощо.

Для цього необхідно написати мотиваційний лист (з зазначенням повного імені, контактних даних, посади та місця роботи) та відправити на адресу Аліни Стеценко alina.stetsenko@undp.org та alina.stetsenko@gmail.com.  Додаткову інформацію можна отримати  за телефонами: (044) 289-43-74 та (095) 273-94-69.

На семінарі будуть розглянуті такі питання:
·   Приклади кращих практик використання Універсального дизайну в системах охорони здоров’я, освіти, транспорту і громадянського будівництва, та системи обслуговування.
·   Визначення елементів Універсального Дизайну довкола нас – використання лінзи УД.
·   Міжнародний досвід формування державної політики в різних сферах з урахуванням принципів УД (приклади Канади, США, європейських країн).
·   Роль громадських організацій та місцевих громад у сприянні застосування та ощирення УД в різних сферах життя: досвід Канади, США, європейських країн.

Умови участі:
·   Учасники забезпечуватимуться  харчуванням під час заходу та проживанням в м. Київ (одна ніч з 13 на 14 травня).
·   Вартість проїзду в обидва кінці  буде відшкодовуватись за наявності квитків по завершенню семінару.
·   Участь у двох днях семінару (з 9:30 до 17 години) є обов’язковою.

Спільна Програма «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» реалізується Міністерством  соціальної політики України, Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, Дитячим Фондом ООН, Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я, Міжнародною Організацією Праці та Національною Асамблеєю інвалідів України. Мета Спільної Програми - впровадження стандартів доступності та універсального дизайну як таких, що забезпечать залучення і участь людей з інвалідністю у суспільному житті.

Популярные сообщения